مقررات سامانه مودیان شرکت‌های پیمانکاری

شرکت پیمانکای در سامانه مودیان

قرارداد پیمانکاری نوعی قرارداد حقوقی بوده و جهت مشخص کردن تعهدات، وظایف طرفین یعنی کارفرما و پیمانکار منعقد می‌شود. پیمانکار باید یک پروژه را برای کارفرما به اتمام برساند. به طور معمول بهتراست این قرارداد توسط وکلا تنظیم شود و پس از آن در سامانه مودیان دربخش قرارداد پیمانکاری ثبت شده و پس از آن صورتحساب الکترونیک ثبت شود.

پیمان، مجموعه اسنادومدارکی است که در موافقتنامه پیمان درج شده است و موافقتنامه سندی است که مشخصات اصلی پیمان مانند مشخصات طرفین، موضوع، مبلغ و مدت پیمان در آن بیان شده است.

قرارداد پیمانکاری شرایط عمومی و خصوصی دارد و تمامی شرایط را حین انجام پروژه شرح می‌دهد.

قرارداد پیمانکاری برنامه زمانی جهت اجرای پروژه دارد و در آن زمانبندی کلی کارهای مورد پیمان بر حسب ماه یا فعالیت‌های مختلف دارد.

کارفرما می‌تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد که درخواست انجام عملی را از پیمانکار دارد و درقبال کارمشخص شده در قرارداد، مبلغ دستمزد را به پیمانکار پرداخت می‌نماید. هم چنین؛ کارفرما می‌تواند در روند اجرای پروژه کنترل و نظارت داشته و درخواست تغییر، دریافت گزارش‌های دوره‌ای و حق فسخ قرارداد داشته باشد.

سامانه مودیان شرکت‌های پیمانکاری

قوانین مالیاتی سامانه مودیان شرکت‌های پیمانکاری

پیمانکار اجرا کننده مفاد قرارداد بوده و سفارش کارفرمای حقیقی یا حقوقی را براساس موعد تعیین شده در قرارداد به پایان می‌رساند. پیمانکار می‌تواند یک شرکت ساختمانی، مشاوره، طراحی یا هرنوع تخصص دیگری باشد. پیمانکار باید ویژگی‌های مشخصی مانند تخصص و تجربه‌ی کافی، مجوز و گواهینامه، تجهیزات و نیروی انسانی متخصص و ماهر جهت انجام پروژه داشته باشد.

برخی از تعهدات سامانه مودیان شرکت‌های پیمانکاری

  1. پیمانکاران باید تمام اسناد و مدارک موافقتنامه را مطالعه نموده و از مفاد آن کاملا آگاه شوند.
  2.  نسبت به تامین نیروی انسانی موردنیاز و تدارک مصالح، تجهیزات، ماشین آلات و ابزار اجرای کار طبق مشخصات در محل یا نقاط دیگر اطمینان حاصل نمایند.
  3. محل اجرای کار را بررسی نموده و از وضعیت آب‌وهوا، بارندگی و امکان اجرای کار در فصل‌های مختلف را باتوجه به آمارهای گذشته درنظر داشته باشند.
  4. هنگام پیشنهاد قیمت، سود موردنظر خود و تمام هزینه‌های ناشی از مفاد بندهای دیگر رادرنظر گرفته و بعدا درخواست اضافه نکند.

پس از تنظیم قرارداد پیمانکاری، باید نهایت دقت درنظر گرفته شده تا جنبه‌های نظارتی بر پروژه تحت پوشش قرار گیرد و احتمال بروز مشکل و اختلاف درنظر گرفته شود.

 

نحوه ثبت قرارداد سامانه مودیان شرکت‌های پیمانکاری

باتوجه به مشمولیت اشخاص حقیقی/حقوقی/ مشارکت مدنی، جهت الزام در ثبت صورتحساب الکترونیکی، ممکن است گاهی یک طرف از طرفین قرارداد مشمول باشد و یا هردوطرف مشمول باشند؛ دراین صورت جهت تایید و به رسمیت شناختن این قرارداد در سامانه مودیان، ثبت قرارداد در کارپوشه الزامی است.

ثبت قرارداد در کارپوشه سامانه مودیان از طریق کارفرما یا پیمانکار امکان پذیر بوده و اولویتی برای ثبت تعیین نشده است.

طبق قوانین مالیات بر ارزش افزوده، پیمانکار موظف است از کل مبلغ صورت وضعیتی که به کارفرما ارائه می‌دهد، 10 درصد مالیات بر ارزش افزوده و عوارض ارزش افزوده را محاسبه نموده و از کارفرما مطالبه نماید. این مبلغ قبل از کسورات، چه قانونی و چه توافقی، محاسبه می‌گردد. تخصیص کسورات، به کم شدن مقادیری از حقوق کارکنان، به صورت توافقی بین کارفرما و کارکنان یا طبق مقررات قانونی گفته می‌شود.

برای ثبت صورتحساب با الگوی قرارداد پیمانکاری، ابتدا باید قرارداد را در «کارپوشه سامانه مودیان»، بخش «مدیریت قرارداد‌ها و قرارداد پیمانکاری» ثبت نموده و پس از به تایید رسیدن توسط شخص «کارفرما» یا «پیمانکار»، این شناسه معتبر بوده و امکان ثبت صورتحساب الکترونیک فراهم می‌شود.

مدیریت قراردادهای پیمانکاری در سامانه مودیان

مطابق شکل فوق، از بخش مدیریت قراردادها، قرارداد پیمانکاری را انتخاب نمایید.

باتوجه به محدود بودن مهلت ثبت صورتحساب در سامانه مودیان، این واکنش باید قبل از اتمام فرصت انجام شود.

ثبت قراردادهای پیمانکاری در سامانه مودیان

پس از آن، گزینه ثبت قرارداد جدید را انتخاب نموده تا مطابق شکل زیر صفحه‌ی ثبت اطلاعات قرارداد قابل مشاهده باشد.

عقد قراردادهای پیمانکاری در سامانه مودیان

مراحل ثبت اطلاعات را تا مرحله تایید نهایی پیش برده و پس از ثبت اطلاعات، به طرف دیگر قرارداد اعلام نموده تا نسبت به واکنش نشان دادن به قرارداد اقدام نماید.

 

تکالیف پیمانکاران بعد از ثبت قرارداد

باتوجه به اینکه ثبت قرارداد پیمانکاری از جانب پیمانکار یا کارفرما انجام می‌شود، برخی از تفاوت‌های آن به شرح ذیل است:

  1. در ثبت قرارداد پیمانکاری اگر کارفرما دولتی باشد، در صورت عدم واکنش کارفرما، قرارداد بعد از 30 روز به صورت سیستمی تایید می‌شود.
  2. ثبت قرارداد پیمانکاری توسط پیمانکار قبل از 30 روز از تاریخ عقد قرارداد امکان پذیر نیست.
  3.  در صورت ثبت قرارداد توسط کارفرما قبل از 30 روز از تاریخ عقد قرارداد، نیازی به تایید پیمانکار ندارد.

پس از اتمام مراحل ثبت قرارداد، نیاز به ثبت صورتحساب الکترونیک داشته و باید از طریق روش انتخابی خود اقدام به ثبت صورتحساب و ارسال آن به سامانه مودیان نمایید.

درحال حاضر الگوی پیمانکاری از سمت سازمان امورمالیاتی کشور یک الگوی تعریف شده است و باید حتما از این الگو جهت ثبت شناسه یکتای قرارداد پیمانکاری استفاده نمایید و اقلام یا خدمات ارائه شده خود را ثبت نمایید. الزام استفاده از این الگو جهت ثبت شناسه یکتای ثبت قرارداد است.

درنتیجه، تعامل دوشخص پیمانکار و کارفرما برای ثبت مفاد اعلامی قرارداد و هم‌چنین ثبت صورتحساب الزامی بوده و یک شخص در ابتدا قرارداد را در سامانه مودیان ثبت نماید و دیگری واکنش نشان دهد تا صورتحساب الکترونیکی و آثار آن برای هردوطرف قرارداد اعمال شود و وصول مطالبات اعلامی در قرارداد زودتر انجام شود.

جهت دریافت مشاوره برای ثبت قرارداد پیمانکاری، می‌توانید با ما تماس حاصل نموده و یا اقدام به مشاهده ویدیو آموزشی سامانه مودیان شرکت‌های پیمانکاری نمایید.

 

Picture of نویسنده: بهاره رئیس دانا - کارشناس مدیریت دانش در کیسان
نویسنده: بهاره رئیس دانا - کارشناس مدیریت دانش در کیسان

بهاره، کار خود را به عنوان کارشناس مرکز تماس آغاز کرد و با پشتیبانی از مشتریان تجربه‌های ارزشمندی کسب کرد. اکنون، بهاره با هدف تبدیل دانش ضمنی به دانش قابل استفاده، مستندات شرکت را جمع‌آوری و به‌روز می‌کند و در تولید محتوای سایت و راهنماها نقش مهمی ایفا می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *