راهنمای مطالعه
اگر شماهم جزو مشمولین قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان هستید، به احتمال زیاد ثبت صورتحساب در سامانه مودیان یکی از دغدغههای اصلی شما است و ممکن است زمان زیادی جهت انجام این کار صرف شود. در ادامه تمامی روشهای ارسال صورتحساب به سامانه مودیان که فعال و قابل استفاده هستند شرح داده میشود.
روشهای ثبت فاکتور در سامانه مودیان بدون نرم افزار
ارسال اطلاعات فروش به صورت الکترونیکی به صورت مستقیم توسط مودی:
این روش، ویژه مودیانی است که ارسال اطلاعات فروش به صورت الکترونیکی به سامانه مودیان به صورت مستقیم و توسط مودی صورت میپذیرد. در این روش مسئولیت ارسال با شخص مودی است.
ارسال اطلاعات فروش به صورت الکترونیکی توسط شرکت معتمد- با کلید مودی:
در این روش، مودی نسبت به امضا الکترونیک فاکتور فروش با استفاده از کلید خصوصی خود و صدور فاکتور الکترونیکی اقدام مینماید. مسئولیت صدور فاکتور الکترونیکی با مودی و مسئولیت ارسال اطلاعات به سامانه مودیان با شرکت معتمد مالیاتی ارائه کننده خدمات مالیاتی است.
ارسال اطلاعات فروش به صورت الکترونیکی توسط شرکت معتمد- با کلید شرکت معتمد:
در این روش شرکت معتمد اطلاعات فاکتور الکترونیکی مودی را دریافت و با استفاده از کلید خصوصی و زیرساختهای خود اقدام به صدور و ارسال فاکتور فروش الکترونیکی مینماید. مسئولیت صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی با شرکت معتمد ارائهکننده خدمات مالیاتی خواهد بود.
- شرکتهای معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی اشخاص حقوقی داراي پروانه هستند که حسب ضوابط و دستورالعملهای ابلاغی سازمان، نسبت به ارائه مشاوره و آموزشهاي لازم به مؤدیان، نصب و پشتیبانی تجهیزات مورد نیاز براي ارائه خدمات مالیاتی از قبیل خدمات مربوط به صدور فاکتور الکترونیکی و سایر امور غیر حاکمیتی (به تشصیص سازمان) با سازمان همکاري میکنند.
ارسال اطلاعات فروش به صورت الکترونیکی توسط سامانههای دولتی:
در این روش، مودی باید در کارپوشه خود ارسال اطلاعات به سامانه مودیان توسط سامانههای دولتی را انتخاب نماید. در این صورت، امکان ارسال اطلاعات از سامانههای دولتی امکانپذیر خواهد شد.
محدودیتهای ثبت فاکتور در سامانه مودیان بدون نرم افزار
از بین روشهای گفته شده، روش ارسال به صورت مستقیم توسط مودی غیر فعال است و باید از یک واسط جهت ارسال صورتحساب به سامانه مودیان استفاده شود. این واسط میتواند نرمافزار حسابداری یا شرکت معتمد مالیاتی باشد. استفاده از خدمات هریک مشمول مزایا و معایبی بوده و در انتها انتخاب توسط شما انجام میشود.
مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری:
- مدیریت نقدینگی
- کاهش خطا
- سازماندهی اطلاعات و دیتاهای مرتبط با سازمان شما
- دریافت گزارش با جزئیات کامل از اطلاعات وارد شده و موجودی انبار.
محدودیت های نرم افزار حسابداری به شرح زیر است:
- هزینهی خرید ماژول نرمافزار
- هزینهی دریافت خدمات پشتیبانی
- وابستگی به اینترنت
- نیاز به داشتن دانش کافی در زمینه حسابداری
سازمان امور مالیاتی کشور برای شرکتهای معتمد مالیاتی استانداردهایی را درنظر گرفته و درصورتی که تمامی این استانداردها رعایت شود امکان فعالیت وجود دارد.
وظایف شرکتهای معتمد مالیاتی
وظایف شرکتهای معتمد سامانه مودیان در آییننامه اجرایی ماده ۲۶ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس این ماده،سازمان امور مالیاتی میتواند برای موارد زیر، از خدمات شرکتهای ایرانی معتمد ارائهکننده خدمات مالیاتی استفاده کند:
- حصول اطمینان از عملکرد صحیح مودیان در خصوص صدور صورت حساب الکترونیکی
- ثبت دقیق معاملات در سامانه مودیان
- اطمینان از انجام تکالیف قانونی توسط مودیان
- ارائه آموزش و مشاورههای فنی و غیر مالیاتی به مودیان از جمله: گزارشهای الکترونیکی پرداخت، پشتیبانی و استانداردسازی تجهیزات مورد استفاده و دریافت استعلامهای مورد نیاز.
شرایط شرکت های معتمد ارائه دهنده خدمات مالیاتی، نحوه انتخاب، چگونگی ارتباط با سازمان و مودیان، تعیین تعرفه شرکت های معتمد مالیاتی و سایر مقررات مربوط به این شرکتها، ظرف مدت شش ماه از لازمالاجرا شدن این قانون توسط کارگروه راهبری سامانه مودیان تهیه شده و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی خواهد رسید. علاوهبر این، این شرکتها برای نصب و راهاندازی پایانههای فروشگاهی نیز باید به مودیان مالیاتی کمک کنند. اگر افرادی که مشمول پرداخت مالیات هستند، به آموزش سامانه مودیان نیاز دارند، شرکتهای معتمد سامانه مودیان باید در ارائه آموزشهای لازم به آنها کمک کنند. در ادامه انواع شرکت های معتمد ارائه دهنده خدمات مالیاتی را به شما معرفی خواهیم کرد.
محدودیتهای شرکتهای معتمد به شرح زیر است:
- ممکن است شرکت معمد نامناسب را انتخاب نمایید
- عدم تخصص کافی: ممکن است برخی از این شرکتها از تخصص کافی در زمینههای مختلف مالیاتی برخوردار نباشند و نتوانند خدمات مورد نیاز مودیان را به درستی ارائه دهند.
- هزینه اضافه: ممکن است برای برخی خدمات مازاد هرینه جداگانهای از شما دریافت نمایند.
شرکتهای معتمد مالیاتی نقش پررنگی در تسهیل و بهبود فرایندهای مالیاتی دارند و میتوانند به مودیان کمک کنند تا با رعایت قوانین، میزان بهرهوری مالیاتی خود را افزایش دهند و مانع از بروز مشکلات احتمالی شوند.
ارسال فاکتور از طریق وب سایت سامانه مودیان
درحال حاضر زیرساخت ارسال صورتحساب از طریق وب سایت سامانه مودیان وجود ندارد و میتوانید یکی از روشهای استفاده از نرم افزار حسابداری یا سرکت معتمد مالیاتی را براساس مزایا و معایب انتخاب نمایید. همچنین میتوانید میزان رضایت صنف مشابه خود را در استفاده از خدمات نرمافزارهای حسابداری یا شرکت معتمد مالیاتی بررسی نموده و بصرفه ترین راه در عین حال بهترین روش ارسال را انتخاب نمایید تا دچار مشکل جهت پرداخت مبلغ مالیات نشوید.